УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ ОУ „ХРИСТО НИКИФОРОВ“ СЕ ОБУЧАВАХА В ИСПАНИЯ ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ ОУ „ХРИСТО НИКИФОРОВ“  СЕ ОБУЧАВАХА В ИСПАНИЯ  ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+

УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ОТ ОУ „ХРИСТО НИКИФОРОВ“ СЕ ОБУЧАВАХА В ИСПАНИЯ ПО ПРОГРАМА ЕРАЗЪМ+

Учители и ученици от ОУ „Христо Никихфоров“ надградиха своите знания в областта на природните науки и математиката като участваха в мобилност по проект 2024-1-BG01-KA121-SCH-000204204 „Природните науки в действие- STEM експедиция Испания,  финансиран от Център за развитие на човешките ресурси – номинирана Национална агенция за РБългария на Европейската комисия по програма Еразъм+ на Европейския съюз.

Проектът е на стойност 30 910 евро.

 По време на престоя ученици и учители слушаха лекции на тема:  „Въведение в науката, технологиите, инженерството и математиката“,“История на технологиите”, “Математиката в ежедневието”,  “Екология и опазване на околната среда“.

Взеха участие в практически дейности като изграждане на мини-роботи, решаване на математически пъзели и задачи, изграждане на геометрични фигури и структури, изследване на местна екосистема, екологични работилници.

Чрез комбинация от лекции, практически дейности, лабораторни експерименти и посещения на научни и технологични институции, програмата имаше за цел да насърчи интереса към STEM дисциплините и да  въведе учениците в света на науката и технологиите по увлекателен и достъпен начин.

С цел запознаване с Испанската култура бяха организирани посещения на музеи, галерии, архитектурни резервати, както и екскурзии до различни забележителности в околността.

В края на курса всички получиха сертификати и европас документи за преминатия курс на обучение.

Придобитият опит ще бъде внедрен в часовете по математика, информационни технологии, човекът и природата, биология и в клубовете по Екология в училището.