УЧЕНИЧКА ОТ ОУ,, ХРИСТО НИКИФОРОВ’’ С ДВЕ НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС: ЗАВОЮВАНО ПЪРВО МЯСТО И СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ЖУРИТО

УЧЕНИЧКА  ОТ ОУ,, ХРИСТО НИКИФОРОВ’’ С ДВЕ НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС: ЗАВОЮВАНО ПЪРВО МЯСТО И СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ЖУРИТО

УЧЕНИЧКА ОТ ОУ,, ХРИСТО НИКИФОРОВ’’ С ДВЕ НАГРАДИ ОТ НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС: ЗАВОЮВАНО ПЪРВО МЯСТО И СПЕЦИАЛНАТА НАГРАДА НА ЖУРИТО

 

 

 

 

 

 

Христина Шишийска от 7-б клас на ОУ ,,Христо Никифоров” заслужено спечели две награди от Националния конкурс „На мира в света” - за първо място и специалната награда на журито. Специалната награда се връчва всяка година на детето, сътворило най-вдъхновяващата творба.

           Церемонията по награждаването се състоя на 21.09.2020 г. - Световният ден на мира. Отличията бяха връчени във Военния клуб – Бургас.

           Националният конкурс е организиран от Община - Бургас, РУО - Бургас, Регионална библиотека „П.К.Яворов”, Регионален исторически музей, Военно окръжие – Бургас, Областен съвет на СОСЗР, Областен съвет на СВВБ, Военен клуб - Бургас. Провежда се за четвърти път и от настоящата година е с международно участие.

          През 2020 г. светът отбелязва една изключително значима годишнина в историята – 75 години от края на Втората световна война. Събитията от онези героични времена са оставили траен и неизличим спомен в съзнанието на няколко поколения. Днес крехкият мир, непрекъснато взривяван от военнолюбци и терористи, изисква нашата отговорност и солидарност.

          Христина членува в Клуба на талантливите деца с ръководител Полина Георгиева. Креативното есе „Светът жадува мир”, което най-силно впечатли компетентното жури, е  сътворено в този Клуб.

Oрганизаторите на конкурса изразиха впечатлението си:

„Изживяхме удоволствие и радост от съприкосновението с мислите и мечтите на подрастващото поколение, от съдействието на учители и родители в подготовката за участие на младите хора. Огромна е радостта ни от това, че всички живеем с един красив трепет и носим в душата си три думички - светът жадува мир.”

          Талантливата Христина споделя своето убеждение, че мирът може да бъде опазен само от образовани хора с богата култура и висока духовност. Така, както мъдро е казал Айнщайн: „Мирът не може да бъде опазен със сила. Той може да бъде постигнат само с разбиране.”

Всички  присъстващи се обединиха около посланието „Да запазим мира на планетата!”

 

 

Полина Георгиева – ЗД по УД

и ръководител на Клуба на талантливите деца